Aprovizionarea este limitată în anumite locații din cauza deficitelor globale.

Declarație de confidențialitate

Servicii de închirieri mașini și transport terestru

Această Declarație de confidențialitate stabilește detalii cu privire la datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le colectăm prin intermediul acestui site și al tuturor site-urilor mobile și al aplicațiilor asociate acestei platforme pentru servicii de închirieri mașini și transport terestru („Platforma”), și modul în care vom prelucra astfel de date și cui le vom dezvălui. Această notificare explică, de asemenea, drepturile dvs. în conformitate cu legislația de protecție a datelor aplicabilă, inclusiv Regulamentul general al UE privind protecția datelor („RGPD”), iar dacă sunteți rezident(ă) în California, Legea privind confidențialitatea consumatorilor din California, cu privire la prelucrarea datelor dvs.

Despre noi

Operatorul acestui site/aplicații este operatorul de date cu caracter personal descris în prezenta Declarație de confidențialitate (“Operator”). Referirile la „noi”, „nouă” și „nostru” din această notificare constituie referiri la Operator și la furnizorul nostru de servicii, ETrawler Unlimited Company, cunoscută și sub denumirea de CarTrawler, număr de înregistrare TVA 4693898K, cu sediul social situat la adresa: CarTrawler, Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, Irlanda. CarTrawler acționează în numele Operatorului, ca persoană împuternicită de operator, prezentând clienților servicii de închirieri auto și alte servicii de transport terestru, cum ar fi transferuri cu autobuze, trenuri și taxiuri („Transport”), precum și produse și servicii de călătorii auxiliare. Odată ce datele dvs. cu caracter personal sunt transferate către prestatorul de servicii de transport, acesta din urmă devine un operator de date separat.
Ne puteți contacta utilizând datele de contact de la finalul prezentei declarații.

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm, scopurile și temeiul juridic

Pentru a vă prelucra rezervarea de transport sau pentru rezervarea oricăror servicii auxiliare, vă vom solicita anumite informații, cum ar fi numele dumneavoastră, adresa, adresa de e-mail, informațiile de plată și detaliile rezervării. De asemenea, colectăm anumite informații de pe dispozitivul pe care îl utilizați pentru a accesa platforma noastră, cum ar fi adresa dvs. IP, ce browser utilizați și ce tip de dispozitiv utilizați. Pe lângă informațiile pe care le colectăm direct, primim uneori informații colectate în numele nostru de către terți, cum ar fi atunci când vedeți o reclamă care prezintă serviciile pe care le oferim afișată pe un site terț.
Regăsiți mai jos detalii suplimentare despre prelucrarea pe care o efectuăm și despre temeiul juridic care justifică această prelucrare a datelor cu caracter personal:
• Ofertă de preț pentru transport - Dacă doriți o ofertă de preț pentru Transport, vă vom colecta numele, adresa de e-mail și referința de ofertă. În cazul în care ne-ați contactat prin telefon, vom colecta, de asemenea, numărul dvs. de telefon și o înregistrare a convorbirii cu dvs. Prelucrăm aceste date având în vedere că acest lucru este necesar pentru a lua masuri privind cererea dumneavoastră înainte de a semna un contract de Transport.
• Mesajele e-mail și convorbirile telefonice abandonate - Dacă începeți, dar nu finalizați o rezervare, vom fi colectat deja câteva detalii limitate, cum ar fi numele dvs., adresa de e-mail și numărul de telefon (în funcție de metoda dvs. de comunicare cu noi). Prelucrăm datele cu caracter personal pentru a vă contacta și pentru a clarifica dacă ați întâmpinat probleme când ați încercat să faceți o rezervare. Facem acest lucru având în vedere interesul nostru legitim de a asigura servicii de calitate pentru clienți și pentru a ne asigura că nu există probleme cu Platforma noastră.
• Detaliile rezervării – Când efectuați o rezervare la noi, vă vom cere informațiile de care avem nevoie pentru a prelucra rezervarea sau restituirile de fonduri. Acestea vor include numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon și detaliile dvs. de plată. În cazul în care prelucrăm datele cu caracter personal în acest scop, vom face acest lucru pe baza faptului că este necesar fie pentru încheierea unui contract, fie pentru derularea acestuia, contract ce are ca obiect prestarea activității noastre de rezervări de servicii de Transport.
• Întrebări și reclamații - Dacă contactați echipa noastră pentru relații cu clienții cu o întrebare sau o reclamație, vom înregistra în sistemele noastre detaliile întrebării sau reclamației și modul în care acestea sunt rezolvate. Putem, de asemenea, să solicităm de la furnizorul de transport sau de alte servicii relevante, mai multe detalii despre întrebare sau reclamație, pe care le vom înregistra, de asemenea, în sistemele noastre. Apelurile sunt înregistrate în scopuri de instruire și de asigurare a calității, în temeiul interesului nostru legitim. În cazul în care prelucrăm datele cu caracter personal în contextul unei întrebări sau reclamații, vom face acest lucru pe baza interesului nostru legitim de a răspunde la întrebările clienților și a soluționa reclamațiile clienților. Nu procesăm date cu privire la sănătate în contextul afacerii noastre dar, dacă ne oferiți de bună voie informații despre sănătatea dvs., noi vom prelucra acele date personale pe baza faptului că dvs. consimțiți în mod explicit pentru utilizarea acelor informații în scopul rezolvării întrebării sau reclamației dvs.
• Politica de asigurare - Dacă cumpărați o poliță de asigurare de la unul dintre partenerii noștri de asigurări, vă vom colecta numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon, codul de rezervare, adresa IP și detaliile de plată pentru a vă facilita achiziționarea poliței de asigurare. În cazul în care prelucrăm datele cu caracter personal în acest scop, vom face acest lucru pe baza faptului că este necesar fie pentru încheierea unui contract, fie pentru derularea acestuia, contract care a fost încheiat cu dvs. și care are ca obiect prestarea către dvs. a respectivului serviciu.
• Alte produse și servicii auxiliare - Dacă rezervați sau achiziționați orice alt serviciu auxiliar, cum ar fi parcare, vă vom solicita informațiile de care avem nevoie pentru a vă procesa solicitarea. Acestea vor include numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon, codul rezervării, adresa IP și detaliile dvs. de plată. În cazul în care prelucrăm datele cu caracter personal în acest scop, vom face acest lucru pe baza faptului că este necesar fie pentru încheierea unui contract, fie pentru derularea acestuia, contract care a fost încheiat cu dvs. și care are ca obiect prestarea către dvs. a respectivului serviciu.
• Detalii privind rezervarea pentru mobilitate - Atunci când utilizați aplicația și serviciile noastre de mobilitate pe un dispozitiv mobil, vă vom colecta numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, ID-ul de loialitate (dacă este cazul), parola și detaliile de plată. De asemenea, vom colecta datele dvs. de localizare atunci când utilizați aplicația noastră și în timpul călătoriei dvs. cu taxiul. Acest lucru are ca temei încheierea sau executarea unui contract.
• Date de localizare - dacă utilizați serviciile noastre pe un dispozitiv mobil și ați activat serviciile de localizare, vă vom înregistra locația pentru a vă ajuta să găsiți servicii locale de transport sau alte servicii pe baza încheierii unui contract, fie derularea acestuia. De asemenea, folosim adresa dvs. IP pentru a determina în ce țară vă aflați atunci când efectuați o rezervare.
• Datele privind programul de fidelitate - Dacă faceți parte din programul nostru de fidelitate pentru partenerii companiei de zbor, iar programul de fidelitate este inclus în serviciile de transport, vom păstra numărul dumneavoastră de membru și istoricul rezervărilor pentru a administra programul de loialitate, pentru a adăuga/deduce puncte de loialitate și pentru a vă notifica cu privire la premiile de loialitate. Prelucrarea acestor date este necesară pentru derularea unui contract încheiat între noi și dumneavoastră.
• Marketing prin e-mail/telefon – Dacă implementăm un program de marketing prin e-mail sau telefon, când colectăm adresa dumneavoastră de e-mail și/sau numărul de telefon, vă vom înregistra preferințele privind primirea comunicărilor de marketing de la noi în legătură cu produsele și serviciile proprii și cu cele ale terților. În funcție de preferințele de marketing pe care ni le-ați exprimat, vă putem trimite materiale de marketing despre produse și servicii care credem că v-ar putea interesa. Trimitem aceste comunicări de marketing în temeiul intereselor noastre legitime sau, în unele situații, în baza consimțământului dvs.
• Analiză/Raportare - Folosim datele legate de rezervări pentru a crea rapoarte interne privind modul în care funcționează afacerea noastră. De asemenea, folosim aceste date în alte scopuri de analiză comercială și pentru a încerca să anticipăm tendințele viitoare care ne pot afecta afacerea. Această prelucrare este efectuată în mod agregat, astfel încât nu puteți fi identificat din rapoartele sau analizele produse.
• Publicitate - Vrem să ne asigurăm că atunci când vedeți o reclamă care prezintă serviciile pe care le oferim, acestea vor fi relevante pentru dumneavoastră și interesele dumneavoastră, indiferent dacă reclama apare pe o platformă administrată de noi, în e-mailurile noastre de marketing sau pe un site terț. De asemenea, putem utiliza aceleași informații pentru a vă prezenta reclame pentru produse și servicii terțe, selectate cu atenție. Când folosiți platforma noastră, putem utiliza căutările pe care le-ați efectuat pentru a adapta publicitatea la interesele dumneavoastră. De exemplu, dacă ați căutat opțiuni de închiriere de vehicule în Berlin, am putea folosi aceste informații pentru a vă prezenta reclame pe platforma noastră și pe site-uri terțe cu privire la închirierea de vehicule în Berlin, care ar putea fi interesante pentru dvs. Putem, de asemenea, să folosim datele despre tranzacțiile dvs. anterioare pe platforma noastră pentru a ne adapta publicitatea. Prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în acest scop pe baza interesului legitim și, în unele cazuri, a consimțământului.
• Sondaje - Dacă participați la un sondaj, vă vom înregistra răspunsurile la sondaj împreună cu numele și adresa dvs. de e-mail. Vă prelucrăm datele pe baza interesului nostru legitim de a obține feedback și de a îmbunătăți serviciile pe care le oferim clienților.
• Detectarea și prevenirea fraudei – Putem utiliza datele dvs. cu caracter personal în scopul de a preveni și a detecta frauda, în temeiul interesului nostru legitim.
Când utilizați Platforma noastră, folosim diferite tehnologii pentru a capta în mod automat detalii despre dispozitivul pe care îl utilizați și modul în care interacționați cu Platforma. Aceste informații includ:
• Detalii despre dispozitiv și cum interacționați cu Platforma - colectăm în mod automat detalii despre dispozitivul pe care îl utilizați, inclusiv adresa IP, codul dispozitivului, browserul pe care îl utilizați și sistemul de operare utilizat de dispozitiv. Înregistrăm detalii despre modul în care utilizați Platforma noastră, de exemplu, data și ora la care o vizitați, ce pagini vizitați, cât timp rămâneți pe pagini, unde ați făcut clic pe o anumită pagină și detalii despre eventualele blocări sau erori de sistem pe care este posibil să le fi experimentat Utilizăm aceste date pentru a livra serviciile noastre și personaliza experiența dvs. De asemenea, folosim datele pentru a testa noile caracteristici pe care ne gândim să le introducem, să analizăm modul în care este utilizată Platforma noastră și să evaluăm și să îmbunătățim serviciile noastre. Dacă este posibil, noi utilizăm aceste date în mod anonim. Aceste prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal se efectuează pe baza intereselor noastre legitime în ceea ce privește operarea, îmbunătățirea și asigurarea serviciilor noastre.
• Modul în care ați ajuns la platformă - În cazul în care putem, înregistrăm modul în care ați ajuns pe Platforma noastră (de exemplu, dacă ați ajuns dintr-un motor de căutare sau dacă ați făcut clic pe una dintre reclamele noastre). Colectăm consimțământul privind modulele cookie pentru a permite această prelucrare.

Sursele datelor cu caracter personal

Deși în principal colectăm informații direct de la dvs., există circumstanțe în care colectăm informații din surse terță parte. Aceste circumstanțe pot include:
• Terțe părți - Putem utiliza un program în care terțe părți promovează Platforma noastră în numele nostru. Dacă faceți clic pe una dintre aceste reclame, sunteți direcționat către Platforma noastră utilizând o tehnologie care ne permite să înțelegem ce terță parte v-a redirecționat. Apoi, urmărim dacă faceți o rezervare, iar dacă faceți rezervarea, acordăm respectiva rezervare terței părți relevante în scopul plății unui comision. Cu toate acestea, nu furnizăm părții terțe nicio informație personală referitoare la dvs.
• Furnizor de servicii - Dacă există probleme cu transportatorul dvs. sau cu un alt furnizor de servicii, este posibil ca furnizorul de servicii să vă contacteze cu informații despre această problemă.
• Reclame - În cazul în care colaborăm cu terțe părți pentru a afișa reclame, este posibil să folosim tehnologii precum cookie-uri sau etichete pixel pentru a înregistra detalii despre interacțiunea dumneavoastră cu reclamele respective. Aceste date sunt trimise uneori prin cookie-uri și etichete pixel care sunt stabilite în numele nostru de acele terțe părți.
• Alte persoane – În situația în care ne comunicați date cu caracter personal în numele unei alte persoane, confirmați că ați obținut consimțământul acesteia pentru a proceda astfel și că îi veți oferi un exemplar al acestei Declarații de confidențialitate.

Date cu caracter personal pe care trebuie să ni le furnizați

Nu sunteți obligați să ne furnizați nicio informație cu caracter personal. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți o rezervare pentru servicii de transport sau să beneficiați de un serviciu auxiliar, va trebui să ne furnizați informațiile solicitate în motorul nostru de rezervare. Dacă nu ne furnizați aceste informații, nu vom fi în măsură să vă prelucrăm rezervarea. De asemenea, este posibil să vi se solicite să furnizați anumite informații dacă contactați echipa noastră de servicii pentru clienți cu o întrebare sau o reclamație. Vă vom informa atunci când sunt necesare aceste informații.

Destinatarii datelor

Pentru a prelucra rezervarea dvs., trebuie să trimiteți datele dvs. furnizorului de transport relevant. Dacă ne contactați cu o întrebare sau o reclamație în legătură cu o rezervare, am putea, de asemenea, să împărtășim cu furnizorul de servicii de transport, detaliile întrebării sau ale reclamației, astfel încât să le putem rezolva.
Dacă achiziționați un alt serviciu, este posibil să fie necesar să partajați date cu caracter personal cu furnizorul de servicii terță parte, pentru a vă putea oferi acest serviciu. Dacă faceți o plângere în cadrul unei polițe de asigurare, este posibil să fie necesar să împărtășim date cu caracter personal cu personalul companiei de asigurări.
În conformitate cu obligațiile noastre față de parteneri, cum ar fi companiile aeriene, putem partaja date cu caracter personal cu partenerul respectiv pentru a analiza rezervările și a asigura servicii de calitate pentru clienți.
De asemenea, utilizăm mai mulți furnizori de servicii pentru a ne ajuta în furnizarea serviciilor noastre, dintre care unii vor avea acces la datele dvs. (de exemplu, folosim diferiți furnizori de servicii software care ne găzduiesc datele în cadrul serviciilor lor). În cazul în care angajăm o terță parte pentru a prelucra datele dvs. în numele nostru, ne asigurăm că aceștia respectă drepturile dvs. de confidențialitate și că prelucrează datele în conformitate cu legislația privind protecția datelor. Regăsiți mai jos detalii suplimentare:
• Furnizori de servicii de găzduire - Folosim furnizori de servicii de cloud și co-locații pentru a ne ajuta să găzduim și să gestionăm datele noastre.
• Procesatori de plăți - Utilizăm procesatori de plăți terță parte pentru a ne ajuta să acceptăm plăți pe platforma noastră.
• Furnizorii de tehnologie – aceștia includ furnizorii de servicii care oferă servicii, cum ar fi să ne ajute să ne securizăm rețeaua, sistemele și e-mailurile și să gestionăm cererile privind drepturile persoanei vizate.
• Furnizori de servicii pentru clienți - Folosim un furnizor de servicii terță parte pentru a oferi servicii clienților în afara programului de lucru și platformele terțe pentru procesarea corespondenței consumatorului.
• Auditori - Avem o funcție de audit intern și extern care este furnizată de terți. Auditorii ne ajută să ne asigurăm că ne respectăm obligațiile legale, inclusiv în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. În anumite circumstanțe, acest lucru poate însemna că aceștia au acces la sistemele noastre care prelucrează date cu caracter personal sau că ar putea fi necesar să revizuiască modul în care am prelucrat anumite date cu caracter personal.
• Baze de date privind fraudele – Putem utiliza baze de date externe, disponibile la nivel de industrie, precum și informații disponibile public, privitoare la detectarea și prevenirea fraudelor, în scopul prevenirii și al detectării unor posibile activități criminale sau frauduloase.
• Autoritățile de aplicare a legii – În temeiul respectării unei obligații prevăzute prin lege, putem comunica datele dvs. către autoritățile de aplicare a legii, pentru ca acestea să poată investiga, detecta sau preveni posibile activități criminale sau frauduloase.

Transferurile internaționale

Cu privire la datele cu caracter personal care sunt (i) prelucrate în UE sau (ii) prelucrate în legătură cu persoane aflate în UE, pentru care se aplică GDPR, există anumite circumstanțe în care vom transfera datele dvs. cu caracter personal în afara Uniunii Europene către o țară care nu este recunoscută de Comisia Europeană ca furnizând un nivel echivalent de protecție a datelor cu caracter personal, așa cum este prevăzut în Uniunea Europeană. Cel mai frecvent dintre acestea este transferul datelor cu caracter personal către un furnizor de servicii de transport din țara aleasă, astfel încât acesta să poată furniza serviciul conform rezervării. Acest transfer ar intra în categoria Derogare 49 1) b) atunci când transferul este ocazional și necesar pentru serviciul de transport care va fi furnizat clientului. În mod similar, unii dintre furnizorii noștri de plăți își au sediul în SUA, iar transferul se va încadra în categoria derogării 49 1) b) atunci când transferul este ocazional și necesar, astfel încât persoana vizată să poată plăti taxa asociată transportului. De asemenea, putem transfera datele dvs. cu caracter personal în afara Uniunii Europene în legătură cu funcționarea afacerii noastre, cum ar fi atunci când folosim un furnizor de servicii care are sediul în SUA, Australia, Egipt sau Regatul Unit. Dacă transferăm datele dvs. cu caracter personal în afara Uniunii Europene, ne vom asigura că există măsuri adecvate pentru a vă proteja datele cu caracter personal și pentru a ne conforma obligațiilor care decurg din legile aplicabile privind protecția datelor.În cazul în care transferăm date cu caracter personal în SUA, Australia și Egipt, încheiem contracte în forma aprobată de Comisia Europeană cu entitatea căreia i-am transferat datele cu caracter personal. În cazul în care transferăm date cu caracter personal în Regatul Unit, acest lucru se bazează pe o decizie privind caracterul adecvat transmisă de Comisia UE, unde Comisia UE a decis că Regatul Unit asigură un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal provenite din UE. Următoarele categorii de date sunt transferate în sistemul nostru software de securitate prin e-mail din Regatul Unit: Numele, numărul de referință al rezervării, numărul de telefon, adresa, adresa de e-mail, adresa IP și corespondența cu clienții. Puteți găsi informații suplimentare despre această decizie privind caracterul adecvat aici: https://ec.europa.eu/info/files/decision-adequate-protection-personal-data-united-kingdom-general-data-protection-regulation_en
În data de 4 iunie 2021 Comisia Europeană a publicat noi clauze contractuale standard (CSC) pentru a încorpora cerințele RGPD și decizia Schrems II. CarTrawler va actualiza acordurile noastre privind protecția datelor cu terții pentru a implementa noile SCC, unde ne bazăm pe acest mecanism și am adoptat contracte, măsuri organizatorice și tehnice conforme cu Recomandările EDPB, inclusiv, dar fără a se limita la criptarea de ultimă generație a datelor în tranzit și în repaus, software de detectare a codurilor rău intenționate, un proces de monitorizare a detectării intruziunilor, scanarea la nivel de rețea și aplicație și testarea penetrării, controale de securitate a accesului, instruirea anuală privind conformitatea personalului, Să transfere evaluările de impact în vigoare pentru toate prelucrările care au loc în afara SEE și o politică privind cererea de aplicare a legii în cazul în care primește o cerere de date cu caracter personal din partea unei agenții de aplicare a legii. CarTrawler se asigură că terții transferăm date pentru a implementa măsuri similare pentru a se asigura că toate datele cu caracter personal au un nivel adecvat de protecție atunci când sunt transferate în afara SEE.
Dacă doriți mai multe detalii despre măsurile suplimentare pe care le-am luat în legătură cu transferul datelor dvs. cu caracter personal sau copii ale acordurilor pe care le-am stabilit în legătură cu transferurile, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile din partea de jos a acestui document.

Păstrare

Păstrăm datele dvs. cu caracter personal în conformitate cu politica noastră de păstrare a înregistrărilor. Politica de păstrare a înregistrărilor funcționează pe baza principiului că păstrăm datele cu caracter personal pentru o perioadă care nu este mai mare decât este necesar pentru scopul pentru care le-am colectat și în conformitate cu orice cerințe care ne sunt impuse prin lege. Aceasta înseamnă că perioada de păstrare a datelor dvs. cu caracter personal va varia în funcție de tipul de date personale. De exemplu:
• Date despre tranzacții - noi păstrăm detalii cu privire la rezervările și interacțiunea dvs. cu noi în legătură cu astfel de rezervări atât timp cât este necesar pentru a facilita rezervarea și a rezolva eventualele probleme care ar putea apărea. În cazul în care preferințele dvs. de marketing sunt de așa natură încât vă putem trimite mesaje de marketing, atunci aceste date vor fi păstrate în continuare conform detaliilor de mai jos.
• Datele privind programul de fidelitate - păstrăm datele referitoare la programele de fidelitate atât timp cât este necesar pentru a facilita administrarea programului de fidelitate.
• Marketing prin e-mail - Vom păstra o copie a datelor cu caracter personal necesare pentru a vă trimite mesaje de marketing atât timp cât este necesar pentru a vă facilita preferințele de marketing. În cadrul acestei acțiuni vom păstra, de asemenea, anumite informații în legătură cu tranzacțiile dvs., pentru a ne permite să personalizăm mesajele noastre de marketing.
• Gestionarea revendicărilor juridice - Când evaluăm cât timp păstrăm datele cu caracter personal, luăm în considerare dacă pot fi necesare aceste date pentru a intenta sau a apăra orice revendicări legale. Dacă astfel de date sunt necesare, este posibil să le păstrăm până la expirarea termenului de prescripție, în funcție de tipul de creanță care poate fi făcută (care variază de la 2 ani la 12 ani).

Vânzarea informațiilor cu caracter personal

Dacă sunteți rezident al statului California și faceți obiectul CCPA, avem obligația de a spune dacă vindem datele dvs. cu caracter personal. Nu vindem și nu vom vinde informațiile dvs. cu caracter personal către terți.

Module cookie

Această platformă utilizează module cookie. Modulele cookie sunt fișiere text mici și simple care sunt trimise de pe un site și stocate pe computer, pe tabletă sau pe telefonul mobil când vizitați un site. Pe aceste module cookie se înregistrează informații cu privire la vizita dvs. pe un site. Pentru a afla mai multe despre modulele cookie pe care le utilizăm, consultați politica modulelor cookie, disponibilă pe acest site.

Alte site-uri

Această Platformă poate conține linkuri către alte site-uri sau poate ați ajuns aici printr-un link de pe un alt site. Această Declarație de confidențialitate se aplică numai pentru această Platformă și serviciile operate de noi în legătură cu Platforma. Când vă conectați la alte site-uri trebuie să citiți declarațiile de confidențialitate ale acelor site-uri.

Informații importante despre consimțământ

În situațiile în care vă prelucrăm datele cu caracter personal pe baza consimțământului dvs., sunteți liber să retrageți acest consimțământ în orice moment. Vă puteți retrage consimțământul contactând-ne folosind datele de contact din partea de jos a acestei declarații. Dacă consimțământul dvs. se referă la primirea de e-mailuri de marketing, puteți utiliza linkul de dezabonare din e-mail. Rețineți că dacă vă retrageți consimțământul, s-ar putea să nu putem continua să vă furnizăm serviciul asociat.

Drepturile dvs.

Aveți următoarele drepturi, în anumite circumstanțe, în legătură cu datele dvs. cu caracter personal:
• Dreptul de a accesa datele - Aveți dreptul să solicitați o copie a datelor cu caracter personal pe care le deținem despre dvs., împreună cu alte informații despre prelucrarea de către noi a acelor date cu caracter personal.
• Dreptul de corectare - Aveți dreptul să solicitați corectarea oricăror date incorecte despre dvs., sau dacă avem informații incomplete, puteți solicita să actualizăm informațiile astfel încât acestea să fie complete.
• Dreptul de ștergere/eliminare - Aveți dreptul să ne solicitați să ștergem datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs. Uneori aceasta se numește dreptul de a fi uitat.
• Dreptul de a restricționa prelucrarea sau de a obiecta cu privire la prelucrare - Aveți dreptul să solicitați ca datele dvs. cu caracter personal să nu fie prelucrate în anumite scopuri sau să vă opuneți prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în anumite scopuri.
• Dreptul la portabilitatea datelor - Aveți dreptul să ne solicitați nouă sau unei terțe părți să vă furnizăm o copie a datelor dvs. cu caracter personal într-un format structurat și lizibil de un dispozitiv obișnuit.
• Dreptul la nediscriminare – Aveți dreptul de a nu fi discriminat pentru exercitarea drepturilor dvs. privind protecția datelor.
Pentru a vă exercita oricare dintre drepturile menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact din partea de jos a acestei declarații sau dând clic pe linkul de mai jos:
https://privacyportalde-cdn.onetrust.com/dsarwebform/d542f8c6-e8f4-416b-8125-62a18e5fc649/9ee201c6-e6ac-41c4-bd6c-3e7787691a53.html.

Modificări aduse Declarației noastre de confidențialitate

Noi revizuim declarația noastră de confidențialitate în mod regulat (cel puțin la fiecare 12 luni) și vom publica orice actualizare pe această pagină de internet.

Accesibilitate

Dacă doriți să accesați această politică într-un format alternativ, vă rugăm să ne contactați folosind unul dintre canalele enumerate în secțiunea „Întrebări și reclamații” de mai jos.

Întrebări și reclamații

Dacă aveți întrebări sau reclamații legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dvs., puteți lua legătura cu CarTrawler (care acționează în numele nostru) utilizând următoarele date de contact:
Prin poștă: Data Protection Officer, CarTrawler, Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, Irlanda.
Prin e-mail: dpo@cartrawler.com
Website: www.cartrawler.com
Pentru a răspunde și a prelucra solicitarea dvs., este posibil să fie necesar să ne furnizați informații cu caracter personal pentru a vă putea verifica identitatea.
Aveți, de asemenea, dreptul de a depune o reclamație la autoritatea națională de supraveghere a protecției datelor dacă aveți orice nemulțumire cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi.