Global eksiklikler nedeniyle bazı yerlerde tedarik sınırlıdır.

Gizlilik Beyanı

Araç Kiralama ve Karadan Ulaşım Hizmetleri

Bu Gizlilik Beyanı bu web sitesi ve bu araç kiralama ve karadan ulaşım hizmetleri platformu (“Platform”) ile ilgili tüm mobil site ve uygulamalar üzerinden topladığımız tarafınızla ilgili kişisel bilgilerin detaylarını, söz konusu bilgileri nasıl işleme alacağımızı ve bunların kimlere açıklanacağını ortaya koymaktadır. Bu bildirim aynı zamanda bilgilerinizi işleme almamızla ilgili AB Genel Veri Koruma Düzenlemesi (“GDPR”) ve Kaliforniya’da ikamet ediyorsanız, verilerinizin işlenmesi ile ilgili olarak Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası da dahil olmak üzere geçerli veri koruma yasası kapsamındaki haklarınızı da açıklamaktadır.

Hakkımızda

Bu web sitesinin / uygulamanın operatörü bu Gizlilik Beyanında açıklanan kişisel verinin kontrolörüdür (“Kontrolör”). Bu bildirimdeki “biz” bize” ve “bizim” şeklindeki atıflar, Kontrolöre ve CarTrawler, Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, İrlanda kayıtlı adresinde bulunan ve Cartrawler adıyla ticari faaliyette bulunan 4693898K vergi numaralı hizmet sağlayıcımız ETrawler Unlimited Company’ye yönelik atıflardır. CarTrawler Kontrolör adına müşterilere araç kiralama ve otobüs, demiryolu ve taksi transferleri gibi diğer kara taşımacılığı (“Ulaşım”) hizmetleriyle ve seyahatle ilgili yan ürünleri ve hizmetleri tanıtmak için çalışır. Kişisel bilgileriniz Ulaşım Sağlayıcısına aktarıldığında, bunlar ayrı bir veri kontrolörü haline gelirler.
Bu beyanın altında yer alan bilgileri kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

İşlediğimiz Kişisel Veriler, Amaçlar ve Hukuki Dayanak

Ulaşım rezervasyonunuzu ya da yan hizmetler için rezervasyonunuzu işleme alabilmek için sizden isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz, ödeme bilgileriniz ve rezervasyon detaylarınız gibi belirli bilgileri isteyeceğiz. Ayrıca Platformumuza erişmek için kullandığınız cihaza ait IP adresiniz, hangi tarayıcıyı kullandığınız ve hangi tür cihaz kullandığınız gibi bilgileri de toplayacağız. Kendi topladığımız bilgilere ilave olarak bazen, üçüncü tarafın internet sitesinde hizmetlerimizle ilgili reklamı gördüğünüz zaman olduğu gibi, üçüncü taraflarca bizim adımıza toplanan bilgileri de topluyoruz.
Aşağıda kişi verileri işleme alma sürecimizle ilgili detayları ve bu işleme alma sürecini meşrulaştıran hukuki dayanağı görebilirsiniz:
• Ulaşım Fiyat Teklifi – Ulaşım için bir fiyat teklifi isterseniz adınızı, e-posta adresinizi ve teklif referans numaranızı alacağız. Bizi telefonla aradığınızda telefon numaranızı ve bizimle yaptığınız görüşmenin kaydını saklayacağız. Bu bilgileri Ulaşım sözleşmesini imzalamak söz konusu olduğunda fakat imzalanmadan önce isteğiniz üzerine önlem almanın gerektiği ölçüde işleme alıyoruz.
• Vazgeçme E-postaları ve Telefon Görüşmeleri – Bir rezervasyona başlayıp tamamlamazsanız yine de adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız gibi sınırlı bilgileri (bizimle iletişim kurma yönteminize bağlı olarak) almış olacağız. Kişisel bilgilerinizi rezervasyon yapmaya çalıştığınızda sorunla karşılaşıp karşılaşmadığınızı açıklığa kavuşturmak amacıyla sizinle iletişime geçmek için işleme alıyoruz. Bunu kaliteli müşteri hizmeti sunmakla ilgili meşru çıkarımız ve Platformumuzla ilgili sorun olmaması esasına göre yapıyoruz.
• Rezervasyon Bilgileri - Bize bir rezervasyon yaptığınızda, rezervasyonu veya geri ödemeleri işleme almak için gerekli olan bilgileri isteyeceğiz. Bunlar adınız, adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız ve ödeme detaylarınız olacak. Kişisel bilgileri bu amaçla işleme aldığımızda bunu kontratın veya sözleşmenin akdedilmesi veya uygulanması için gerekli olduğu ölçüde ya da Ulaşım rezervasyon hizmetimizi sağlama konusundaki meşru çıkarımıza dayanarak yapacağız.
• Sorular ve Şikâyetler – Müşteri Hizmetleri ekibimizle soru ya da şikâyet için iletişime geçerseniz, sorunun ya da şikâyetin detaylarını ve nasıl ele alındığını sistemlerimiz üzerinde kaydedeceğiz. Soru ya da şikâyetle ilgili olarak Ulaşım ya da diğer hizmet sağlayıcılarından da, sistemlerimiz üzerinde kaydedeceğimiz, ilave detaylar isteyebiliriz. Aramalar meşru çıkarımız temelinde eğitim ve kalite amaçları için kaydedilebilir. Kişisel bilgileri soru ya da şikâyet bağlamında işleme aldığımızda bunu müşteri sorularını ya da şikâyetlerini açıklığa kavuşturma konusundaki meşru çıkarımıza dayanarak yapacağız. İşimiz bağlamında sağlık verilerini işlemeyiz, ancak sağlığınızla ilgili bilgileri kendiliğinizden belirtirseniz, söz konusu kişisel bilgileri sorunuzu ya da şikâyetinizi açıklığa kavuşturmak amacıyla kullanmamız için açıkça verdiğiniz izne dayanarak işleme alacağız.
• Sigorta Poliçesi – Sigorta ortaklarımızın birinden sigorta poliçesi satın alırsanız, sigorta poliçenizin satın alma işlemini kolaylaştırmak için adınızı, adresinizi, e-posta adresinizi, telefon numaranızı, rezervasyon referans numaranızı, IP adresinizi ve ödeme detaylarınızı alacağız. Kişisel bilgileri bu amaçla işleme aldığımızda bunu kontratın veya sözleşmenin akdedilmesi veya uygulanması için gerekli olduğu ölçüde ya da bu rezervasyon hizmetimizi sağlama konusundaki meşru çıkarımıza dayanarak yapacağız.
• Diğer yan ürünler ve hizmetler – Otopark gibi herhangi bir yan ürün rezervasyonu yapar ya da satın alırsanız sizden talebinizi işleme almak için gerekli olan bilgileri isteyeceğiz. Bunlar adınız, adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, rezervasyon referans numaranız, IP adresiniz ve ödeme detaylarınız olacak. Kişisel bilgileri bu amaçla işleme aldığımızda bunu kontratın veya sözleşmenin akdedilmesi veya uygulanması için gerekli olduğu ölçüde ya da bu rezervasyon hizmetimizi sağlama konusundaki meşru çıkarımıza dayanarak yapacağız.
• Mobil Rezervasyon Bilgileri - Mobil uygulamamızı ve hizmetlerimizi bir mobil cihazda kullandığınızda, adınızı, e-posta adresinizi, telefon numaranızı, sadakat kimliğinizi (ilgiliyse), şifrenizi ve ödeme bilgilerinizi alacağız. Ayrıca uygulamamızı kullanırken ve taksi seyahatleriniz esnasında konum bilgilerinizi alacağız. Bu, bir sözleşmenin akdedilmesi veya uygulanması temelindedir.
• Konum Bilgisi – Hizmetlerimizi bir mobil cihaz üzerinde kullanıyorsanız ve konum hizmetlerini etkinleştirdiyseniz, bir sözleşmenin akdedilmesi veya ifası temelinde yerel Ulaşımı veya diğer hizmetleri bulabilmeniz için konumunuzu kaydedeceğiz. Ayrıca rezervasyon yaptığınız sırada hangi ülkede olduğunuzu belirlemek için IP adresinizi kullanırız.
• Sadakat Programı Bilgileri - havayolu ortakları Sadakat programımızın bir üyesiyseniz ve sadakat programı Ulaşım hizmetlerimizle birleştirilmişse, sadakat programınızı uygulamak, sadakat puanlarını eklemek/düşmek ve size sadakat ödüllerini bildirmek amacıyla, sadakat üyelik numaranızın ve geçmiş rezervasyon referanslarınızın ayrıntılarını saklayacağız. Bu bilgileri sizinle olan bir sözleşmenin uygulanması için gerekli olduğu ölçüde işleme alırız.
• E-posta/Telefon ile Pazarlama – Bir e-posta pazarlama programını uygularsak, e-posta adresinizi ve/veya telefon numaranızı aldığımızda bizden ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ve üçüncü tarafların ürünleri ve hizmetleriyle ilgili pazarlama e-postaları alma tercihlerinizi de kaydederiz. Bize ifade ettiğiniz pazarlama tercihlerine bağlı olarak, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz ürünler ve hizmetler hakkında size pazarlama bilgileri gönderebiliriz. Bu pazarlamayı meşru çıkarlarımız veya bazı durumlarda, izniniz temelinde göndeririz.
• Analiz/Raporlama – Bilgileri işletmemizin nasıl çalıştığı ile ilgili dahili raporları oluşturmak için rezervasyonlarla ilişkili olarak kullanırız. Bu bilgileri diğer ticari analizler için ve işletmemizi olumsuz etkileyebilecek gelecek trendleri önceden tahmin etmeye çalışmak için de kullanırız. Bu işleme alma süreci kümelenmiş olarak gerçekleştirilmektedir, dolayısıyla oluşturulan raporlardan ya da analizlerden tanınmamız mümkün değildir.
• Reklam – Hizmetlerimizle ilgili bir reklam gördüğünüzde, reklamın bizim işlettiğimiz bir Platformda, pazarlama e-postalarımızda ya da üçüncü tarafın sitesinde görünmüş olmasından bağımsız olarak, sizinle ve ilgi alanlarınızla ilişkili olmasını sağlamak istiyoruz. Aynı bilgileri size özenle seçilmiş üçüncü taraf ürünlerinin ve hizmetlerinin reklamlarını göstermek için de kullanabiliriz. Platformumuzu kullanırken yaptığınız aramaları reklamlarımızı ilgi alanlarınıza uygun hale getirmek için kullanırız. Örneğin, Berlin’de kiralık araç seçeneklerini arıyorsanız, bu bilgiyi size, Platformumuz ve üçüncü tarafların internet sayfaları üzerinde, Berlin’de ilginizi çekebilecek kiralık araçların reklamlarını göstermek için kullanabiliriz. Platformumuz üzerindeki geçmiş işlemleriniz hakkındaki bilgileri de reklamlarımızı size uygun hale getirmek için kullanabiliriz. Kişisel verilerinizi bu amaç için meşru çıkarlar ve bazı durumlarda izin temelinde işleriz.
• Anketler – Bir ankete katılırsanız, birlikte ankete verdiğiniz cevapları adınız ve e-posta adresinizle kaydederiz. Geri bildirim almak ve müşterilere sunduğumuz hizmeti iyileştirmek için verilerinizi meşru çıkarımız temelinde işleriz.
• Sahtekârlık Tespiti ve Önleme – Kişisel bilgilerinizi meşru çıkarımız temelinde sahtekârlığı önleme ve tespit etme amacıyla kullanabiliriz.
Platformumuzu kullandığınızda, kullandığınız cihazla ilgili ve Platformla nasıl etkileşim kurduğunuz hakkındaki bilgileri almak için çeşitli teknolojiler kullanıyoruz. Bu bilgiler şunları kapsar:
• Cihaz Bilgileri ve Platform ile etkileşime geçme şeklimiz – Kullandığınız cihazla bilgili IP adresi, cihaz kimliği, kullandığınız tarayıcı ve cihazın kullandığı işletim sistemi gibi bilgileri otomatik olarak topluyoruz. Platformumuzu nasıl kullandığınızla ilgili bilgileri kaydediyoruz, örn. ziyaret ettiğiniz tarih ve saat, ziyaret ettiğiniz sayfa, sayfalarda ne kadar kaldınız, sayfada nereye tıkladınız ve karşılaşmış olabileceğiniz kilitlenmelerin ve sistem hatalarının detayları. Bu veriyi hizmetlerimizi sunmak ve deneyiminizi kişiselleştirmek amacıyla kullanırız. Bu bilgileri uygulamaya almayı düşündüğümüz yeni özellikleri test etmek, Platformumuzun nasıl kullanıldığını analiz etmek ve hizmetlerimizi geliştirmek ve iyileştirmek için de kullanırız. Mümkün olduğunda bu bilgileri isimsiz olarak kullanırız. Kişisel bilgilerinizin bu şekilde işleme alınması hizmetlerimizi işletme, iyileştirme ve güvenceye alma konusundaki meşru çıkarımıza dayanır.
• Platforma Nasıl Ulaştınız – Yapabildiğimiz yerlerde, Platformumuza nasıl ulaştığınızı (örn. arama motorundan mı yoksa reklamlarımızdan birine tıklayarak mı ulaştınız). Bu işlemeye izin vermek için çerez onayı toplarız.

Kişisel Bilgi Kaynakları

Esas olarak doğrudan sizden bilgi toplasak da, üçüncü taraf kaynaklarından bilgi topladığımız koşullar da var. Bu koşullar şunları içerebilir:
• Üçüncü Taraflar – Üçüncü tarafların bizim adımıza Platformumuzun reklamını yaptığı bir program işletiyoruz. Bu reklamlardan birine tıklarsanız, sizi hangi tarafın yönlendirdiğini anlamamıza izin veren bir teknoloji kullanan Platformumuza yönlendirilirsiniz. Daha sonra rezervasyon yaparsanız bunu izleyip söz konusu rezervasyonu komisyon ödemelerini yapabilmek için ilgili üçüncü tarafa atarız. Ancak, üçüncü tarafa sizinle ilgili kişisel bilgileri vermeyiz.
• Hizmet Sağlayıcı – Ulaşım ya da diğer hizmet sağlayıcınızla sorununuz varsa, hizmet sağlayıcı söz konusu sorunla ilgili olarak bizimle iletişim kurabilir.
• Reklamlar – Reklamları görüntülemek için üçüncü taraflarla çalışırsak, söz konusu reklamlarla olan etkileşimlerinizi kaydetmek için çerezler ya da piksel etiketleri gibi teknolojileri kullanabiliriz. Bu bilgiler bazen tarafımıza söz konusu üçüncü taraflarca bizim adımıza ayarlanmış olan çerezler ve piksel etiketleri üzerinden gönderilir.
• Diğer bireyler – Başka birisinin adına kişisel bilgileri bize sağladığınız durumlarda, bunu sağlamak için onların iznini aldığınızı ve bu Gizlilik Beyanının bir kopyasını onlara vereceğinizi onaylarsınız.

Vermenizi İstediğimiz Kişisel Bilgiler

Bize hiçbir kişisel bilginizi vermek zorunda değilsiniz. Ancak, Ulaşım rezervasyonu yapmak ya da bir yan hizmetten yararlanmak istiyorsanız, rezervasyon motorumuzda istenen bilgileri bize vermeniz gerekir. Bu bilgileri bize vermezseniz, rezervasyonunuzu işleme alamayız. Benzer şekilde, bir soru ya da bir şikâyetle ilgili olarak müşteri hizmetleri ekibimizle iletişime geçerseniz belli bilgileri vermeniz gerekir. Söz konusu bilgilerin gerekli olduğu yerleri size bildireceğiz.

Bilgilerin Alıcıları

Rezervasyonunuzu işleme almak için bilgilerinizi ilgili Ulaşım sağlayıcısına göndermemiz gerekir. Bir rezervasyonla ilgili olarak bir soru ya da bir şikâyet hakkında bizimle iletişime geçerseniz, sorunu ya da şikâyeti çözüme kavuşturabilmemiz için sorunun ya da şikâyetin detaylarını Ulaşım sağlayıcıyla paylaşmamız gerekebilir.
Bir başka hizmet satın alırsanız, söz konusu hizmeti size sağlayabilmeleri için kişisel bilgilerinizi üçüncü taraf hizmet sağlayıcıyla paylaşmamız gerekebilir. Bir sigorta poliçesi kapsamında tazminat talebinde bulunursanız, kişisel bilgileri sigortacıyla ya da tayin edilmiş olan diğer tazminat sorumlularıyla paylaşmamız gerekebilir.
Havayolları gibi iş ortaklarına karşı yükümlülüklerimiz doğrultusunda, rezervasyonları analiz etmek ve kaliteli müşteri hizmeti sağlamak için kişisel verileri iş ortağıyla paylaşabiliriz.
Hizmetlerimizi sunmamıza yardımcı olmaları için bazı hizmet sağlayıcılarıyla da çalışıyoruz; bu hizmet sağlayıcılarının bazıları kişisel bilgilerinize erişebilecek (örn. hizmetlerinin parçası olarak bilgilerimizi barındıran çeşitli yazılım hizmeti sağlayıcıları kullanıyoruz). Sizin adınıza bilgilerinizi işleme almak için üçüncü tarafla çalıştığımızda, söz konusu üçüncü tarafın gizlilik haklarınıza itibar ettiğinden ve bilgileri veri koruma yasasına uygun şekilde işleme aldıklarından emin oluyoruz. İlave detayları aşağıda görebilirsiniz:
• Barındırma Sağlayıcıları – Bilgilerimizi barındırmaya ve yönetmeye yardımcı olmaları için çeşitli bulut hizmetleri ve ortak yerleşim sağlayıcıları kullanıyoruz.
• Ödeme İşlemcileri – Platformumuz üzerinden ödeme almamıza yardımcı olmaları için üçüncü taraf ödeme işlemcileri kullanıyoruz.
• Teknoloji Sağlayıcılar – Bunlar bize ağımızı, sistemlerimizi ve e-postalarımızı güvenceye almak için yardımcı olmak ve veri sahibi hakları taleplerinizi yönetmemize yardımcı olmak gibi hizmetler sunan hizmet sağlayıcılarını kapsar.
• Müşteri Hizmetleri Sağlayıcılar – Müşteri yazışmalarını işlemek için mesai saatleri dışında müşteri hizmetleri ve üçüncü taraf platformları sağlayabilmek için üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları kullanıyoruz.
• Denetçiler – Üçüncü tarafların sağladığı dahili ve harici denetim fonksiyonuna sahibiz. Denetçiler, kişisel bilgilerin işleme alınması ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere, yasal yükümlülüklerimize uymamıza yardımcı oluyor. Belli koşullarda bu kişisel bilgileri işleme alan sistemlerimize erişimleri olduğu ya da kişisel bilgileri nasıl işleme almış olduğumuzu gözden geçirmelerinin gerekli olabileceği anlamına gelebilir.
• Sahtekârlık veri tabanları – Olası suç etkinliğini veya sahtekârlığını önlemek ve tespit etmek için endüstride ve kamuya açık bilgi olarak mevcut harici sahtekârlık tespiti ve önleme veri tabanlarını kullanabiliriz.
• Yasa uygulama kurumları – Yasa uygulama kurumlarının bir yasal yükümlülüğe uyma temelinde olası suç veya sahtekârlık etkinliğini araştırmak, tespit etmek veya önlemek amacıyla bilgilerinizi yasa uygulama kurumları ile paylaşabiliriz.

Yurtdışına Yapılan Transferler

(i) AB’de işlenen veya (ii) AB’de yerleşik bireyler ile bağlantılı olarak işlenen, GDPR’nin uygulandığı kişisel bilgiler bağlamında, kişisel bilgilerinizi Avrupa Birliği dışındaki, Avrupa Komisyonu tarafından kişisel bilgilere Avrupa Birliği’nde sağlanan koruma seviyesine eşdeğer koruma seviyesi sağlamadığı düşünülen, bir ülkeye transfer edeceğimiz belli koşullar vardır. Bunların en yaygını rezervasyonunuzu gerçekleştirebilmesi için kişisel bilgileri seçtiğiniz ülkedeki bir Ulaşım sağlayıcıya transfer etmektir.Bu transfer, ulaşım hizmetinin müşteriye sağlanması için ara sıra ve gerekli olduğu durumlarda İstisna 49 1) b) kapsamına girecektir. Benzer şekilde, ödeme sağlayıcılarımızın bazıları ABD'de yerleşiktir ve aktarım 49 1) b) aktarımın ara sıra ve gerekli olduğu durumlarda aktarım, veri sahibinin ulaşımla ilgili ücreti ödeyebilmesi için istisnaya girer. Kişisel bilgilerinizi, ABD, Avustralya, Mısır veya Birleşik Krallık’ta yerleşik olan bir hizmet sağlayıcı kullandığımızda olduğu gibi, operasyonlarımızla ilişkili olarak da Avrupa Birliği’nin dışına transfer edebiliriz. Kişisel bilgilerinizi Avrupa Birliği’nin dışına transfer edersek kişisel bilgilerinizin korunması ve geçerli veri koruma yasası kapsamındaki yükümlülüklerimize uymak için uygun önlemlerin alınmasını sağlayacağız.Kişisel verileri ABD, Avustralya ve Mısır'a aktardığımız durumlarda, kişisel verileri aktardığımız kuruluşla Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan biçimde sözleşmeler yaparız. Kişisel verileri Birleşik Krallık'a aktardığımızda, bu, AB Komisyonunun Birleşik Krallık’ın AB kişisel verileri için yeterli düzeyde koruma sağladığına karar verdiği AB Komisyonu tarafından verilen yeterlilik kararına dayanır. Aşağıdaki veri kategorileri, Birleşik Krallık'taki e-posta güvenlik yazılımı sistemimize aktarılır: Ad, rezervasyon referansı, telefon numarası, adres, e-posta adresi, IP Adresi ve müşteri yazışmaları. Bu yeterlilik kararı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://ec.europa.eu/info/files/decision-adequate-protection-personal-data-united-kingdom-general-data-protection-regulation_en
4 Haziran 2021 tarihinde Avrupa Komisyonu, GDPR ve Schrems II kararının gerekliliklerini dahil etmek için yeni standart sözleşme maddeleri (SCC'ler) yayınlamıştır. CarTrawler, bu mekanizmaya güvendiğimiz ve transit ve bekleme durumundaki verilerde en yeni şifreleme teknolojisi, kötü amaçlı kod algılama yazılımı, bir izinsiz giriş algılama izleme süreci, ağ ve uygulama düzeyinde tarama ve sızma testi, güvenlik erişim kontrolleri, yıllık personel uyum eğitimi, EEA dışında gerçekleşen tüm işlemeler için yürürlükte olan Aktarım Etki Değerlendirmeleri ve bir kolluk kuvvetleri kurumundan kişisel veri talebi alması durumunda yürürlükte olan bir Hukuki Yaptırım Talebi politikası dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere EDPB Önerileri doğrultusunda sözleşmeye dayalı, organizasyonel ve teknik önlemleri kabul ettiğimiz durumlarda yeni SCC'leri uygulamak için üçüncü taraflarla veri koruma sözleşmelerimizi güncelleyecektir. CarTrawler, tüm kişisel verilerin EEA dışına aktarıldığında yeterli koruma düzeyine sahip olmasını sağlamak için benzer önlemleri uygulamak üzere verileri aktardığımız üçüncü tarafların da veri aktarmasını sağlar.
Kişisel bilgilerinizin transferiyle ilgili olarak aldığımız tamamlayıcı önlemler hakkında daha fazla detay ya da transferlerle ilgili olarak devreye soktuğumuz anlaşmaların suretlerini isterseniz, lütfen bu beyanın altında yer alan bilgileri kullanarak bize ulaşın.

Saklama

Kişisel bilgilerinizi kayıt muhafaza politikamıza uygun şekilde muhafaza ediyoruz. Kayıt muhafaza politikası kişisel bilgileri toplama amacımızın gerektirdiğinden daha uzun süreyle saklamama prensibine göre ve yasanın bize yüklediği gerekliliklere uygun olarak çalışır. Bu demek oluyor ki, kişisel bilgilerinizin muhafaza süresi kişisel bilginin türüne göre değişecektir. Örneğin:
• İşlem Bilgileri – Rezervasyonlarınızın ve bizimle söz konusu rezervasyonlarla ilgili olarak yaptığınız etkileşimlerin bilgilerini rezervasyonunuzu ve ortaya çıkabilecek sorunları işleme alabilmek için muhafaza ediyoruz. Pazarlama tercihlerinizin size pazarlama mesajları göndermemize izin verdiği yerlerde, söz konusu bilgiler aşağıda belirtilen detaylara göre muhafaza edilecektir.
• Sadakat Programı Bilgileri – Sadakat programları ile ilgili bilgileri sadakat programının idaresini kolaylaştırmak için gerekli olduğu sürece muhafaza ediyoruz.
• E-posta ile Pazarlama - Size pazarlama mesajları göndermemiz için gereken kişisel bilgilerinizin kopyasını pazarlama tercihlerinizi işleme almamızı kolaylaştırmak için gerekli olduğu sürece saklıyoruz. Bu çerçevede pazarlama mesajlarımızı özelleştirmek için işlemlerinizle ilgili belli bilgileri de muhafaza ediyoruz.
• Kanuni hak taleplerinin yönetilmesi – Kişisel bilgileri ne kadar saklayacağımızı değerlendirirken söz konusu bilgilerin kanuni hak iddialarını gündeme getirirken ya da savunurken gerekli olup olmayacağını hesaba katıyoruz. Söz konusu bilgiler gerekliyse, yapılabilecek iddianın türüne göre zamanaşımına uğrayıncaya kadar saklayabiliriz (2 ila 12 yıl arasında değişebilir).

Kişisel Bilgilerin Satışı

Kaliforniya'da ikamet ediyorsanız ve CCPA'ya tabi iseniz, kişisel verilerinizi satıp satmadığımızı söylememiz gerekmektedir. Kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflara satmayız ve satmayacağız.

Çerezler

Bu Platform çerezler kullanır. Çerezler bir web sayfasından gönderilen ve bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza, tabletinize ya da cep telefonunuza kaydedilen küçük, basit metin dosyalarıdır. Web sayfasını ziyaretinizle ilgili bilgiler bu çerezlere kaydedilir. Kullandığımız çerezler hakkında daha fazlasını öğrenmek için, lütfen bu web sitesinde mevcut olan çerezler politikasını görüntüleyin.

Diğer internet siteleri

Bu Platform başka internet sitelerine bağlantılar içerebilir ya da buraya başka bir web sayfası üzerindeki bir bağlantıdan ulaşmış olabilirsiniz. Bu Gizlilik Beyanı sadece bu Platform ve tarafımızdan Platform ile bağlantılı hizmetler için geçerlidir. Başka internet sitelerine bağlandığınızda onların gizlilik beyanlarını okumalısınız.

Onay Hakkında Önemli Bilgiler

Kişisel bilgilerinizi onayınıza dayanarak işleme aldığımızda, bu onayı istediğiniz zaman iptal etmekte özgürsünüz. Onayınızı bu beyanın altında yer alan bilgileri kullanarak bize ulaşıp iptal edebilirsiniz. Onayınız e-posta pazarlaması almakla ilgiliyse e-postanın içindeki aboneliği iptal etme bağlantısını kullanabilirsiniz. Onayınızı iptal ederseniz size ilgili hizmetleri sağlamaya devam edemeyebileceğimizi lütfen unutmayın.

Haklarınız

Belli koşullarda kişisel bilgilerinizle ilgili olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:
• Bilgilere erişim hakkı – Hakkınızda muhafaza ettiğimiz kişisel bilgilerle birlikte bu bilgileri nasıl işleme aldığımız hakkındaki diğer bilgilerin bir kopyasını isteme hakkına sahipsiniz.
• Düzeltme hakkı – Hakkınızda muhafaza ettiğimiz kişisel bilgilerde yer alan tüm yanlışlıkların düzeltilmesini isteme hakkına sahipsiniz; ya da eğer eksik bilgiye sahipsek, söz konusu bilgileri tamamlayacak şekilde güncellememizi isteyebilirsiniz.
• Silme hakkı – Hakkınızda muhafaza ettiğimiz kişisel bilgileri silmemizi isteme hakkına sahipsiniz. Bundan bazen unutulma hakkı olarak da söz edilebilir.
• İşleme almanın kısıtlanması ya da işleme almaya itiraz etme hakkı – Artık kişisel bilgilerinizi belli amaçlarla işleme almamamızı isteme ya da kişisel bilgilerinizi belli amaçlarla işleme almamamıza itiraz etme hakkına sahipsiniz.
• Bilgi taşınabilirliği hakkı – Size ya da üçüncü bir tarafa kişisel bilgilerinizi yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan bilgisayarca okunur bir formatta iletmemizi isteme hakkına sahipsiniz.
• Ayrımcılık Yapmama Hakkı – Veri koruma haklarınızdan herhangi birini kullandığınız için ayrımcılığa maruz kalmama hakkına sahipsiniz.
Yukarıda belirtilen haklardan herhangi birini kullanmak için, lütfen bu beyanın altında yer alan iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşın veya aşağıdaki bağlantıya tıklayın.
https://privacyportalde-cdn.onetrust.com/dsarwebform/d542f8c6-e8f4-416b-8125-62a18e5fc649/9ee201c6-e6ac-41c4-bd6c-3e7787691a53.html.

Gizlilik Beyanımızdaki Değişiklikler

Gizlilik beyanımızı düzenli olarak gözden geçiriyoruz (en az her 12 ayda bir) ve tüm güncellemeleri bu internet sitesinde yayınlayacağız.

Erişilebilirlik

Bu politikaya alternatif bir biçimde erişmek isterseniz, lütfen aşağıdaki “Sorular ve Şikayetler” bölümünde listelenen kanallardan birini kullanarak bizimle iletişime geçin.

Sorular ve Şikâyetler

Kişisel bilgilerinizi işleme almamızla ilgili sorularınız ya da şikâyetleriniz varsa veya haklarınızın herhangi birini kullanmak isterseniz, aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak (adımıza hareket eden) CarTrawler ile iletişime geçebilirsiniz:
Posta ile: Data Protection Officer, CarTrawler, Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, İrlanda.
E-postayla: dpo@cartrawler.com
Web sitesi: www.cartrawler.com
Talebinize yanıt vermek ve talebinizi işlemek için, kimliğinizi doğrulamamız için bize kişisel bilgilerinizi vermeniz gerekebilir.
Kişisel bilgilerinizin tarafımızca işleme alınmasıyla ilgili memnuniyetsizliğiniz varsa, yerel veri koruma denetim makamınıza şikâyette bulunma hakkına sahipsiniz.